De wel bekende eilandengroep Canarische eilanden ligt ten westen van Marokko en de westelijke Sahara. De eilandengroep bestaat uit 7 grote eilanden genaamd: La Gomera, El Hierro, Lanzarote, La Palma, Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura. Door de verscheidenheid aan eilanden is dit gebied ideaal voor een mooie zeilvakantie. Steeds aangename temperatuur tussen 20°C en 30°C met een gemiddelde aan 300 zondagen per jaar.

De windacceleratiezones zijn een garantie voor spectaculaire zeilmomenten.

Op de Canarische Eilanden staan de weersomstandigheden sterk onder invloed van de passaatwinden en het Azoren hoog. Dat zorgt voor vrijwel constante noordelijke wind het gehele jaar door. Vooral in de zomer neemt men hardere wind waar. De windacceleratiezones zijn kenmerkend voor de Canarische Eilanden. Vooral tussen Tenerife en Gran Canaria kan men plots felle rukwinden waarnemen. Zo kan de windmeter op een paar seconden van 20 knopen tot 40 knopen gaan. Hier geldt de gouden regel: “Reef early and generously, because the wind will increase by another 15 knots”. Dus op tijd zeil minderen. De wind kan op een paar seconden 15 knopen toenemen. Een garantie voor spectaculaire zeilmomenten!

In de gebieden ten zuiden van de eilanden is de wind matig en dit maakt het mogelijk ontspannend te zeilen.
Meer informatie kan je vinden op onderstaand artikel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *