Hou je van water, zon en de wind door je haren en op je gezicht? Heb je ook altijd grote zeilschepen bewonderd en gefascineerd gekeken naar piratenfilms? Lijkt het je ook geweldig om met de krachten van de natuur te spelen? Heb je weleens gedacht om zelf eens te gaan zeilen, maar je weet niet waar je moet beginnen?

Dan is zeilen echt iets voor jou en ben je hier op het juiste adres!

Wat maakt zeilen zo leuk en afwisselend?

Momenten van geluk:

De momenten in het leven waarop we het meest genieten, zijn de momenten waarop we het sterkst gefocust zijn en op het meest aanxezig zijn in het nu. Als je zeilt ben je contuinue bezig met uit trimmen van de zeilen, het uitzetten van een koers, …

Ontspanning:

Je vergeet alle zorgen van het alledaagse leven en komt weer helemaal opgeladen terug van een weekendje zeilen.

Reizen:

Het is één van de mooiste en de oudste manieren om de wereld rond te gaan.

Sport:

Snelheid, spanning en competitie – zeilsport heeft het allemaal.

Ontdekking:

Vanaf het water zie je de wereld werkelijk totaal anders! Je komt op plekken die je op een andere manier niet zomaar kunt bereiken.

Mensen ontmoeten:

Zeilen is de perfecte manier om mensen te ontmoeten en vrienden te maken.

Uitdaging:

Mocht je jezelf op de proef willen stellen of jezelf willen bewijzen? De overweldigende (wind)kracht van de natuur maakt zeilen uitermate geschikt om de uitdaging met jezelf aan te gaan. Er komen bij zeilen verschillende heel wat bij kijken. Naast kennis (het begrijpen waarom je iets doet, verbanden leggen, problemen oplossen, inschatten hoe je moet varen ten opzichte van de wind) komen er motorische vaardigheden (hoe je een schoot en een roer tegelijkertijd bedient, goede gewichtsverplaatsingen, klampen beleggen, …) en sociol Als je met meerdere mensen zeilt, zul je ook sociale vaardigheden nodig hebben, want je moet op zo’n manier kunnen communiceren met de bemanningsleden dat ze doen wat jij wilt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *