Ik wil mijn vriendin op een originele manier ten huwelijk vragen door al zeilend voorbij te varen met de tekst

Will you marry me?

Hoewel de term ‘huwelijksbootje’ al sinds jaar en dag bestaat, blijft het jawoord geven tijdens een prachtige zeiltocht op het water altijd iets uniek.

Kan je me leren zeilen in 1 dag? Deze vraag kregen we en we gingen de uitdaging aan. Er werd grondig over nagedacht en er werd een pittig leerplan opgesteld. En uiteraard zijn we er in geslaagd, zoals je ziet op de foto. Haar antwoord? Een volmondig ja.

Als lid van zeilvrienden heb je de unieke mogelijkheid om in 1 dag de basisvaardigheden van het zeilen te leren. Deze leerervaring krijg je op onze leuke en sportieve clubboot Midnight Mojito, een open zeilboot van 7 meter. Onze boot is uitermate geschikt om de beginselen van het zeilen razendsnel onder de knie te krijgen.

Hoe ziet de dag eruit?

We beginnen met een korte uitleg en een brok theorie. Je kan zelfs kiezen om de avond ervoor twee uur theorieles te volgen.

Vervolgens leer je de boot optuigen en vaarklaar maken . Daarna gaan we het water op waar we de verschillende koersen (zoals aan de wind, halve wind, ruime wind) gaan varen. Je leert ook de boot besturen, de zeilen trimmen, overstag gaan en gijpen. Ook tonen we waar je moet op letten bij het aanmeren en wegvaren. Halverwege de dag staat er een heerlijke lunch voor je klaar.

Waar wacht je op? Wat is er romantischer dan te gaan zeilen met jouw vriendin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *