Zeilen met een gennaker is sensationeel. Als je nooit met een gennaker over het water heb gescheerd, heb je het zeilen niet ten volle geproefd. Je kunt er spectaculaire snelheden mee halen. Het zeil heeft enorme afmetingen en is bijzonder licht uitgevoerd. Een gennaker is vooral bedoeld voor ruime en halve windse koersen bij weinig tot matige wind. In onderstaande video bereiken we tot 15 knopen, met een wind van 4 beaufort. Puur genieten en makkelijk aan te leren.

Een gennaker is vooral bedoeld voor ruime en halve windse koersen bij weinig tot matige wind.

Bij ons leer je volgende zaken bij het gennakerzeilen:

– voorbereiding en taakverdeling van de bemanning

– hijsen en strijken van de gennaker

– verschillende koersen zeilen met de gennaker

– basis trim van de spinnaker en gennaker

– gijpen

– omgaan met windstoten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *