We organiseren op vraag diverse opleidingen.

Tochtplanning

Hoe plan je een tocht van Zeebrugge naar Zeeland? Wat houdt een tochtplanning exact in? We geven bij elke zeildag een uitgewerkt voorbeeld van onze tocht indien je dit wenst. Zo leer je alle aspecten die bij tochtplanning komen kijken.

Initiatie zeezeilen

Als lid van zeilvrienden heb je de unieke mogelijkheid om in 1 dag de basisvaardigheden van het zeilen te leren. Deze leerervaring krijg je op onze leuke en sportieve clubboot Mon Ami, een standfast 30. Onze boot is uitermate geschikt om de beginselen van het zeilen razendsnel onder de knie te krijgen.

Havenmanoeuvers 

Alle technieken om uw zeiljacht/motorboot onder controle te houden en deze veilig, zonder stress, tot groot genoegen van uw bemanning aan te leggen.

Zeilen onder gennaker

Een gennaker, is perfect om net dat tikkeltje meer uit uw schip te halen. Hoe vaak gebeurt het niet dat de wind het ’s avonds, zeker in de zomer, laat afweten? We gaan aan de slag met dit schitterende voorzeil. Met bijna een verdubbeling van de oppervlakte van de gebruikelijke zeilvoering, is het zelfs bij lichtweer prima varen.

Organisatie aan boord

Tijdens het meezeilen met zeilvrienden leer je alle details over het goed organiseren van de zeiltechnieken. Wij oefenen met onze leden om alle handelingen (sluizen, aankomen, afvaren, hijsen/strijken, reven, ankeren etc) snel, effectief, veilig en in een goede sfeer te organiseren en uit te voeren.

Zeilen in de Middellandse zee

Wil jij de geheimen kennen om stressloos een vakantie te beleven in de Middellandse zee? Welke documenten heb ik hiervoor nodig? Waar huur ik een schip? Welke havens loop ik aan? Hoe ga ik veilig voor anker, … ?