Bretagne is overweldigend mooi en zeer afwisselend en bovendien ideaal voor een zeilavontuur naar één van de mooiste eilanden, Belle-île-en-mer.

Kliffen, een woeste zee… Je zult ongetwijfeld gecharmeerd raken van het adembenemende landschap van deze ruige kust.

Geen plek doet haar naam meer eer aan dan Belle-île, wat letterlijk “mooi eiland” betekent. Het is het grootste Bretonse eiland en het ligt op slechts 7 mijl van de kust. Laat je eens twee dagen onderdompelen in het rijke maritieme verleden van de de Bretoenen.

Stêr Ouen; heel vaak aangeduid als de mooiste ankerplek van Bretagne. Prachtige omliggende kliffen,off-the-beaten-path-avonturen en een echt rustige omgeving.

Zet koers naar het noordwesten, richting Sauzon, een pittoreske haven die je zeker niet mag overslaan. Bezoek het in de avond als de kade helemaal opbloeit met levendige terrasjes en heerlijke restaurants.

Sauzon, een droogval-haven op dit mooie eiland.

Rustige stranden en spectaculaire kliffen, bonte havens en groene landschappen; het eiland biedt een weelderig mozaïek aan landschappen.

De Vuurtoren van La pointe des Poulains is een monument dat ligt in de gemeente Sauzon.

De grote vuurtoren, de rotsen van de grot Apothicairerie en het uitzicht bij Port-Coton en Port-Goulphar zijn echt de moeite waard om te bezoeken.

Belle-Île is rijk aan fotogenieke locaties, van de grote vuurtoren tot de rotsen van de Apothicairerie grot.

Om deze mooie kust te bezeilen hoeft u echt niet ver te rijden. Op slechts 7 uur staat u aan de haven van Trinité-sur-Mer. De afwisselende Bretonse kust, met diepe beschutte inhammen (l ‘abers genoemd), de prachtige riviermondingen en de sprookjesachtig mooie eilanden maken dit gebied perfect voor een schitterende zeilvakantie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *