We zijn in deze koude donkere dagen al snel geneigd om een verre reis naar een warm oord te plannen. En waarom gaan we dan niet op microavontuur naast eigen deur? Bijvoorbeeld eens eilandhoppen op het Veerse Meer deze winter. We besloten op 28 december onze winterligplaats te verlaten en op ontdekking te gaan.

De gezellige warmte van een kampvuur

Nederland, dat is plat en er is niets te beleven, maar niet met een zeilboot. Onze boot, Beneteau First 7.5 beschikt over een ophaalbare kiel. Het grote voordeel is dat we de ondiepe aanlegsteigers kunnen bereiken.

Winterzeilen, koud maar alleen op de wereld.

Het Veerse Meer is ontstaan door de beroemde Deltawerken die tussen 1961 en 1997 zijn gebouwd ter bescherming van ons land tegen de zee. Sinds het meer niet meer in verbinding staat met open zee is het aantrekkelijk geworden als watersportplaats voor zeilers, vissers, surfers, kajakkers en duikers. Het Veerse Meer kent hele drukke periodes in de zomer. Buiten het seizoen ben je vaak helemaal alleen.

Alleen op de wereld …

Het Veerse Meer is 11 mijl lang en je vindt er maar liefst 17 eilanden. Met een boot mag je aan elke steiger overnachten.

Wat is jouw favoriet kampvuurlied?

Op naar het volgend microavontuur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *